Princip gradnje "hiša v hiši"

 

Izumitelj bio-solarne hiše Klaus Becher trdi: "Narava premaguje tehniko!

Narava močno prekaša tehniko, naravni fizikalni procesi funkcionirajo mnogo bolj stabilno kot stroji."

 

Odločilna razlika v primerjavi z vsemi nizko-energijskimi hišami:

Bio-solarne hiše ne potrebujejo nobene parne zapore in nobene prezračevalne naprave!

Deloma steklena, pred vremenskimi vplivi zaščitna hiša, z dnevno svetlobo kot rastlinjak od zunaj ogreva dobro toplotno izoliran hišni ovoj notranje hiše. Nastala vodna para in z njo povezani vonji, ki jih proizvajajo stanovalci, se  odstranjuje skozi za paro propustni notranji hišni ovoj v zračni kanal med notranjo in zunanjo (pred vremenskimi vplivi) zaščitno hišo, ne da bi lahko kondenzirala v škodljivo roso. Skozi ta zračni kanal vodna para in vonji z naravnim vzgonom skozi odprtino na podstrešju izpuhtijo na prosto.

Narava poskrbi, da v bio-solarne hiše ni potrebno vgrajevati parnih zapor za zaščito hišnega ovoja pred škodljivo roso na ta način pa niso potrebne zdravju nevarne prezračevalne naprave za odstranitev vlage iz stanovanjskih prostorov.


 

Pravilna uporaba naravnih zakonov naredi energijsko učinkovit "sistem gradnje bio-solarne hiše" tako enkratno zdravega, gospodarnega, (dolgoročno) varnega in obzirnega do okolja.

Ker bio-solarna hiša, v primerjavi z nizko-energijskimi in pasivnimi hišami ne potrebuje škodljive parne zapore in problematične prezračevalne naprave z nezdravim ogrevanjem zraka, trajno ščiti zdravje in finance stanovalcev ter varuje okolje. Znani problemi z uničevalno vlago, ki povzroča zdravju nevarno plesen, prah, virusi, bakterije, legionele in druge alergene, so v bio-solarni hiši izključeni.

 

Energijsko varčno stensko sevalno ogrevanje bio-solarne hiše pospešuje zdravje in dobro počutje stanovalcev. Ker zračni kanal med zunanjo, pred vremenskimi vplivi zaščitno hišo in notranjo hišo tudi v najhladnejši zimi kot plašč vzdržuje notranjo hišo, toplo, izgublja bio-solarna hiša mnogo manj toplote zaradi hladnega zraka iz okolice kot katerakoli, do sedaj zgrajena hiša. Zaradi tega potrebuje tudi mnogo manj energije za ogrevanje. Poleti vzdržuje zračni kanal notranjo hišo hladno. Potratnih tehničnih naprav s pospešeno naraščajočimi stroški za njihovo nabavo, vzdrževanje, popravila in zamenjavo v bio-solarni hiši ni.

Bio-solarna hiša je zaradi ekstremno nizke potrebe po toploti za ogrevanje prostorov in vode trajno neodvisna od stalno naraščajočih stroškov energije, saj dobiva tisto malo potrebne toplote zastonj od sonca in regenerativno od poceni drv.  

Bio-solarna hiša je najbolj zdrava in najbolj  gospodarna do sedaj zgrajena hiša.This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola