Načrtovanje bio-solarne hiše:

 

Ko ste prepričani o tem, da ste našli pravo hišo za vaše bodoče zdravo, stroškovno varčno stanovanje, ki vam jamči neodvisnost od naraščajočih stroškov za ogrevanje in obratovanje prav tako pa tudi trajno varovanje okolja, kateremu ste zapriseženi, bomo skupaj pristopili k načrtovanju vaše bio-solarne hiše na vaši gradbeni parceli. Za načrtovanje boste dogovorili termin z našim planskim oddelkom in prinesli s sabo naslednje dokumente:

1. lokacijski načrt vaše gradbene parcele.
2. zazidalni načrt gradbene parcele z načrti in opisom.
3. približno predstavo o vaših prostorskih potrebah.
4. fotografije gradbene parcele.

 

Skupaj z vami bomo pogledali v katero smer imate iz svoje parcele najboljši razgled. Po tem razgledu bomo naredili načrt za, vedno obvezen, zimski vrt. Kajti, samo v bio-solarni hiši vam v primerjavi z drugimi energijsko-varčnimi hišami ni potrebno biti vezan izključno na južno stran, ker energija solarnega sevanja prihaja vanjo kot svetloba vedno od zgoraj in se preko steklene strehe pretvarja v potrebno toploto za naravno sušenje hiše. Za skupno načrtovanje boste porabili ca 2 do 4 ure vašega časa.

Ko se boste strinjali z našimi načrti glede velikosti, oblike in izvedbe (želeno nosilno konstrukcijo iz lesa ali jekla ali kakega drugega gradbenega materiala), vam bo naš projektivni oddelek posredoval dokumentacijo s katero boste lahko zagotovili financiranje gradnje svoje bio-solarne hiše.

 

To bodo:
1. Načrt vaše parcele z vrisano bio-solarno hišo.
2. Tlorisi in pogledi vaše bio-solarne hiše z vseh strani.
3. Predlog stroškov za gradnjo vaše bio-solarne hiše.
4. Pregled stroškov za komunalno urejanje  vaše parcele.

Prosimo, da kot posebno prednost upoštevate dejstvo, da bio-solarna hiša nima nosilnih notranjih sten in zaradi tega prostorsko delitev lahko poljubno spreminjate do konca gradnje. Tudi pri obliki fasade ne boste imeli nobenih omejitev pač glede na vaše finančne zmožnosti in osebni okus.
Za te storitve nam boste posredovali naročilo za načrtovanje, plačali pa nam boste za to storitev 650.- €.
Gradbena pogodba in potek gradnje:

 

Potem, ko boste zagotovili financiranje vašega gradbenega projekta bomo sklenili gradbeno pogodbo in vam izdelali dokumentacijo za vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja. Če se bomo pri izdelavi dokumentacije lahko v celoti pridrževali določb zazidalnega načrta, je gradbeni projekt avtomatično dovoljen in najkasneje v 4 tednih se gradnja bio-solarne hiše lahko začne.

 

Najpozneje do začetka gradnje se boste morali odločiti, katero varianto izvedbe gradnje boste izpeljali. Ali

gradnjo bio-solarne hiše na ključ,

gradnjo zunanje bio-solarne hiše,

samostojno gradnjo bio-solarne hiše – plus,

samostojno gradnjo bio-solarne hiše.

 

Meje variant izvedbe gradnje so fleksibilne in se lahko po vaših zahtevah in željah v dogovoru z vašim svetovalcem za gradnjo spreminjajo in sproti dogovarjajo.

 

Med celotno gradbeno fazo ne boste nikoli prepuščeni sami sebi, ampak vam bo ob strani z nasveti in dejanji vse do vselitve in tudi še po tem kot vaš osebni svetovalec vedno stal eden izmed naših gradbenih inženirjev.

 

Tudi poslovno vodstvo Bio-Solar-Haus GmbH bo skrbelo za vas, kajti vaša bio-solarna hiša bo tudi "njegov otrok".
Seminarji za samostojno gradnjo


Samoumevno je, da bomo vašo bio-solarno hišo zgradili po vaši želji na ključ.  Vi se morate potem samo še vseliti. Pri gradnji svoje bio-solarne hiše pa lahko tudi znatno privarčujete, če boste v gradnjo vložili svoje delo in organizacijski talent, kajti bio-solarna hiša je najbolj prijazna hiša za samostojno gradnjo. Kako lahko to počnete, vam pokažemo na seminarjih, ki jih redno prirejamo v Sončnem parku v St.Albanu v zvezni deželi Porenje – Pfalško (v Sloveniji po dogovoru z najmanj 20 udeleženci).

Stroški in udeleženci:
Stroški seminarja znašajo 50.- € /udeleženca vključujoč oskrbo.  Število udeležencev je največ 20, seminar pa se začne ob 9:30 uri.

Potek seminarja:
- Pozdrav vodje seminarja.
- Udeležencem bo s teoretičnimi osnovami in praktičnimi izvajanji razjasnjeno, kako enostavno si vsak investitor lahko sam zgradi bio-solarno hišo.

-Ob krepkem kosilu ima vsak udeleženec priložnost, da v zanimivem razgovoru z drugimi bodočimi investitorji razpravlja o tem, kar so se dopoldan naučili.

- V drugem delu seminarja bosta v ospredju ogrevanje in izgradnja sten.
- Ob kavi in pecivu bo vodja seminarja odgovoril na specialna vprašanja udeležencev.

Nastajanje zgodbe o uspehu


Klaus Becher, izumitelj bio-solarne hiše pripoveduje:

"Najboljši stroj je tisti in najboljša energija je tista, ki ju ne rabimo!"

S tem spoznanjem sem kot strojni inženir in tehnični vodja 40 let načrtoval in gradil tovarne in zgradbe, ki so z najnižjimi možnimi stroški potem proizvajale dobrine. Ob tem sem moral skrbeti tudi za zdravje sodelavcev prav tako pa tudi za gospodarno oskrbo z energijo, zaščito okolja in kolikor je bilo mogoče za neprekinjeno obratovanje strojev in naprav.
Spoznal sem, da narava nudi za vse probleme najenostavnejše in najcenejše rešitve. S tem spoznanjem in izkušnjami sem za svoje bivanje v pokoju hotel zgraditi hišo, ki me bo ohranila zdravega, ki bo rabila malo tehnike, porabila malo energije, ki jo bo enostavno negovati, ki bo ščitila okolje, me naredila neodvisnega od vedno naraščajočih stroškov za obratovanje, omogočila moje želje po oblikovanju in, ki jo bom lahko s svojo pokojnino zgradil.
Ker takšne hiše na tržišču nisem našel, sem sledeč svojemu motu:

 

"Ne boj se uporabiti svojo lastno pamet"

 

in sovražnika vseh hiš, roso (vlago) premagati, ne kot je to običajno, z drago tehniko, ampak z naravnimi zakoni, ki pri metodah gradnje veljajo že stoletja ter s principom gradnje "hiša v hiši". Toploto za porabno vodo in ogrevanje prostorov mi dobavljata sonce zastonj in poceni drva. Kurilnega olja, plina in dragih energijsko potratnih strojev in naprav ne rabim. V mojem domačem kraju St. Albanu sem leta 1993 zgradil tako hišo, jo preizkusil in ugotovil, da odlično izpolnjuje vse moje želje.

Imenoval sem jo bio-solarna hiša


Skupaj z mojo družino smo od takrat izpolnili želje po trajni finančni varnosti in zdravem stanovanju že stotinam družin v Evropi, ki so razmišljale podobno kot jaz.

 

This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola